Zákaz kopírování jakéhokoliv článku či fotografií bez souhlasu autora! Porušování autorských práv je trestné!

Jaký jste znalec koní?

23. března 2007 v 21:21 | arwen shadowrax |  Testy
1) Jakou zkratku má mezinárodní jezdecká federace?
a) FEI
b) MJF
c) žádná není
2) Po jak dlouhé době se kovou koně?
a) po 7-15 týdnech
b) po 2-3 týdnech
c) po 6-8 týdnech
3) V kolika letech se koně mohou poprvé účastnit parkurových soutěží?
a) ve 3
b) ve 4
c) v 5
4) Jakou tělesnou teplotu má zdravý dospělý kůň?
a) 35-36 C
b) 36-37 C
c) 37- 38 C
5) Kolik litrů vody denně kůň vypije?
a) do 20 l
b) 20-40 l
c) 40-50 l
6) Kdo organizuje jezdecký sport v ČR?
a) Česká jezdecká federace
b) Politická jezdecká federace
c) Koňská jezdecká federace
7) Jaké je doporučené očkování pro koně i jezdce?
a) chřipka
b) tetanus
c) zánět šlach
8) Co děláme s koněm, který právě prodělal zánět šlach?
a) víchujeme a vodíme ho
b) očkujeme ho proti tetanu
c) šlachy mu chladíme a poté zahřejeme
9) Jaká má být optimální teplota vody, aby ji kůň mohl pít?
a) 0 C
b) 5 C
c) 10 C
10) Co může vyvolat příliš studená voda, když se jí kůň napije?
a) koliku
b) zvracení
c) alergii
11) K čemu se používají bandáže a kamaše?
a) chrání korunku
b) chrání šlachy
c) chrání proti nachlazení
12)Kolik dob má cval?
a) 3
b) 4
c) 2
Správné odpovědi:
1) a
7) b
2) c
8) c
3) b
9) c
4) c
10) a
5) b
11) b
6) a
12) a
Vyhodnocení testu:
12-10 :správných odpovědí: Super! Jen tak dál! V koních se opravdu vyznáš!
9-6 : No, jde to, ale radši si přečti nějaký časopis o koních.
5-0: Hrůza! Ty se od knih o koních nehni nejmíň dvě hodiny!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zuzana zuzana | 16. února 2008 v 19:08 | Reagovat

toje fakt dobrý test  měla jsem dobře odpovězeno na všechny

otázky

2 Arwen Shadowrax Arwen Shadowrax | 17. února 2008 v 19:26 | Reagovat

Tak to gratuluju...:o)

3 denca denca | 27. května 2008 v 18:15 | Reagovat

ja taky

4 AngeloShuri AngeloShuri | E-mail | Web | 1. října 2017 v 15:56 | Reagovat

As you will inevitably learn on your path to losing weight, effective weight loss is not only about watching what you eat, but much more about changing your lifestyle. This means changing your habits and how you approach your day-to-day life. Read this information to help you throughout the process.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama